Systematisch Nederlandse taal leren

Bij EVA bestaan er 3 mogelijkheden tot taalverwerving. EVA heeft niveaugroepen, contactgroepen en individuele begeleiding. De groepen worden meestal begeleid door 2 of soms 3 vaste taalvrijwilligers. Bij het intakegesprek wordt het niveau bepaald en wordt er gekeken naar de wens van de dame in kwestie. Welk opleidingsniveau heeft zij in het land van herkomst? Wat is haar doel in Nederland? Moet zij een inburgerings-examen doen? Zo ja, wanneer? Heeft zij een achterban en sociale contacten? Op grond van al deze vragen wordt zij in een groep geplaatst. De docent en de individuele begeleider observeren haar de eerste weken goed. Zij is voor 4 weken op proef in de groep. Na deze 4 weken kunnen haar leerkrachten samen beoordelen of zij op de goede plaats zit. Het kan natuurlijk gebeuren dat zij in een groep terechtkomt waar zij zich toch niet helemaal thuis voelt. Als dat het geval is, kunnen de leerkrachten contact opnemen met de taalcoördinator en samen naar een betere plaats voor de dame in kwestie zoeken.

Cursisten kunnen het hele jaar door instromen bij één van de 6 groepen overdag of de gemengde dames-/herengroep op dinsdagavond.

De Beginnersgroep

In deze groep komen de analfabete dames samen met de dames die weinig ervaring hebben met de Nederlandse taal of dames die zelf vanaf de basis hun taalkennis willen opbouwen. Het accent in deze groep ligt op alle basisvaardigheden maar in het bijzonder bij het leren praten.

De Contactgroep

Dit is een bijzondere groep waarbij het sociale aspect en de gezelligheid voorop staan. De dames die over het algemeen al wat ouder zijn komen bij elkaar om te leren, te praten en uitstapjes te maken. De lessen gaan over alle aspecten van het leven. De dames hebben een ritme en kunnen ontsnappen aan de eenzaamheid die voor veel ouderen met een allochtone afkomst deel van het leven uitmaakt.

De drie “gevorderden” groepen

Deze drie groepen hebben hun lessen op verschillende dagen en op verschillende dagdelen. Een nieuwe cursist heeft zo de mogelijkheid om voor de dag en het tijdstip te kiezen die het best bij haar past. De groepsgrootte verschilt, er is een geringe mate van diversiteit in niveau van de deelnemers. Het principe is in elke groep gelijk. De basisvaardigheden worden onderwezen aan de hand van de methoden Spreektaal en Basaal Nederlands.

Taal en Thema plus grammatica

Deze groep richt zich vooral op dat wat er leeft in de maatschappij. Hoe maak je duidelijk wat je belangrijk vindt? Wat kun je wel zeggen, wat niet en waarom? Er wordt gewerkt met heldere opdrachten, excursies en het onderzoeken van bepaalde regels in Nederland.
Met aandacht voor grammatica, lezen en schrijven. Het programma wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. Het niveau ligt tussen A-2 en B-1.

Kosten taallessen

Taalles overdag (2 x in de week):
€ 175,00 inclusief lesmateriaal en koffie/thee.
Bij latere instroming wordt het cursusgeld berekend op basis van € 17,50 per maand.

Taalles ’s avonds (1 x in de week):
€ 175,00 inclusief lesmateriaal en koffie/thee.
Bij latere instroming wordt het cursusgeld berekend op basis van € 17,50 per maand.

Zowel vrouwen als mannen zijn welkom.

Om je snel aan te melden klik je op de onderstaande knop.

Kom in contact met EVA

Spaanse les

Bij EVA bestaat de mogelijkheid om Spaanse les te volgen. Met aandacht voor grammatica, schrijven en lezen.

Deze les wordt gehouden op de dinsdagavond van 19:30-21:30 uur. Het cursusjaar is van september tot en met juni en in de schoolvakanties zijn er geen lessen.

De prijs is € 175,- voor een heel cursusjaar. Dit is inclusief koffie en thee. Lesmateriaal schaf je apart aan.

Om je snel aan te melden klik je op de onderstaande knop.

Kom in contact met EVA

Computerles

Heb je altijd al meer willen weten over computerprogramma’s zoals Word, Excel en Outlook? Kom dan naar de computerles die door Jos van Soest gegeven wordt.

Je leert over de meest uiteenlopende onderwerpen en na afloop ben je een heel stuk wijzer! In de eerste computerles beginnen we met een basisuitleg en in de rest van de computerlessen behandelen we door jullie ingebrachte onderwerpen. Het is namelijk de bedoeling dat je van te voren aangeeft wat je graag wil leren zodat het een gerichte, interactieve computerles wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een brief, uitnodiging voor een feest of het maken van een huishoudboekje.

Neem je eigen laptop mee! Heb je geen laptop laat dit dan a.u.b. ruim van te voren weten dan proberen we dat op te lossen. Minimale deelname 6 personen.

Entree is € 50,00 per persoon voor 10 lessen. Aanmelden via het kantoor van EVA.

Om je snel aan te melden klik je op de onderstaande knop.

Kom in contact met EVA

Naailes

In het nieuwe seizoen willen we starten met naailessen.

Heb jij ook een naaimachine staan en weet je niet goed wat je ermee moet?
Lijkt het je leuk om de mooiste creaties zelf te maken?

Schrijf je dan in bij kantoor. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, gaan de lessen van start.

De kosten zijn € 50,00 voor tien lessen. Dag en tijd van de lessen worden nog nader bepaald.

Om je snel aan te melden klik je op de onderstaande knop.

Kom in contact met EVA

Fietsles

Bij voldoende belangstelling starten er weer nieuwe fietslessen bij EVA. Het zijn 10 lessen en de kosten zijn € 50,00 in totaal.

Om je snel aan te melden klik je op de onderstaande knop.

Kom in contact met EVA